Skip to content

Vergeet niet om in te checken (III)

inchecken nederlands

Welkom bij de derde deel van deze serie: vergeet niet om in te checken. Vandaag ga ik een beetje hebben over mijn nieuwe Nederlandse lessen, mijn kleine reis naar Brussel, en ook alle media in het Nederlands die ik de afgelopen maand heb geconsumeerd.

🚌 Nieuwe lessen

Sinds het midden van januari ben ik met een nieuwe cursus Nederlands begonnen. Ik volg deze cursus bij dezelfde school waar ik mijn vorige cursus heb gedaan. Het is een B1- cursus, dus het doel is dat ik niveau B1- ben aan het einde.

In deze cursus heb ik niet 1, maar 2 verschillende docente. Één op mandagen en één op woensdagen. Ik denk dat dit goed kan zijn om met verschillende mensen te oefenen. Je hoort verschillende accenten, en andere manieren om te spreken. De lessen zijn van 12:00 tot 14:00, dus niet op de beste tijd. Maar het valt mee.

Vergelijkbaar met de afgelopen cursus duurt deze cursus ook acht weken. Verder ben ik er begonnen mee sinds het midden van januari. Dus het ook bijna afgelopen. Bijna. Een paar weken en dan eindigt het. Mijn plan is dat ik na afloop van de huidige cursus een B1 cursus ga volgen. Ik ga echter een beter tijd kiezen.

In vergelijk met mijn vorige cursus praten we heel veel meer nu. Maar dat is ook logisch. In lagere niveaus is het belangrijk om de basis van de grammatica te leren. Zonder hen is het echt moeilijk om te praten. Ik had al een paar presentaties, maar de belangrijkste was mijn spreekbeurt. Dit ging over Limburgse vlaai en hoe het nu een beschermde product is.

πŸ—£οΈ Nederlands praten

Maandag heb ik over FOSDEM geschreven. FOSDEM was een hele leuke plek waarin ik kon oefenen, vooral met Sebastiaan. Maar ook met sommige Vlaamse mensen! We hebben ook Thor ontmoet, en dat was ook heel leuk.

Tijdens de afgelopen maand ben ik ook begonnen met Nederlands praten met mensen die ik normaal gesproken in het Engels spreek. En het is niet zo eng. Ik denk dat de afgelopen maanden waren heel goed om mijn Nederlands te verbeteren en om meer zelfvertrouw te krijgen.

πŸ‘‚ Nederlands beluisteren

In de laatste dag van januari ben ik naar de theater geweest. Ik heb COCK gezien. Het is een toneelstuk die gaat over een gay die verliefd op een vrouw wordt. Het was in het Nederlands, dus dat was een ervaring op zich. Ik heb het hoofdverhaal goed begrepen, maar er waren een paar grapjes hier en daar die ik heb niet goed begrepen. Maar dat is prima.

Ik heb ook de film De Luizenmoeder gekeken. Ik had de serie al gekeken, maar de film nog niet. Ik denk dat de film de serie een goede einde gaf.


Ik heb niet zo veel die ik wil zeggen, dus dit artikel loopt ten einde. Bedankt iedereen die met mij in het Nederlands praat. Ik weet dat er vaak dingen zijn die ik nog niet weet, en dat maakt het soms een beetje lastig. Maar het komt goed. Tot volgende keer!